Search

Kirjallisuus

Lukuneuvoja suosittelee

Lukuneuvontaa

Keski-kirjastojen lukuneuvojat etsivät sinulle sopivia kirjoja toiveidesi ja lukutottumustesi perusteella. Voit pyytää vinkkejä myös äänikirjoista, e-kirjoista ja elokuvista.

Lukuneuvojien vinkit voivat innostaa tutustumaan vaikkapa uuteen kirjallisuuden lajiin, aihepiiriin tai aikakauteen. Saat meiltä kirjavinkkejä myös unohtuneen lukemisharrastuksen herättelyyn. Voit kertoa lukuneuvojalle toiveita millaisia kirjoja haluaisit lukea. Lukuneuvoja kerää niiden perusteella kirjoja luettavaksesi.

Voit tilata kirjalistan sähköpostiisi, valmiin kirjapaketin kirjastoosi tai varata ajan ja käydä juttelemassa lukuneuvojan kanssa kirjastossa.

Ota yhteyttä lukuneuvojaan

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Lohikäärmeradio-podcast

Kautta Gandalfin parran! Mikäli olet kaivannut podcastia fantasiakirjallisuudesta, on teleporttisi tuonut sinut oikeaan osoitteeseen.

Lohikäärmeradiossa Jyväskylän kaupunginkirjaston työntekijät Tomi ja Inna samoavat fantasiamaailmoissa keskustellen enimmäkseen kirjoista, mutta välillä myös leffoista, sarjoista, peleistä ja muista genreistä. Kuulemisiin!

Kirjoja tähtenä

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Aikuisten lukudiplomi

Aikuisten lukudiplomi on rento, lukemaan innostava vinkkilista, joka sopii ihan kaikille, luitpa paljon tai vähän.

Lukudiplomi koostuu kahdestatoista aihealueesta, joissa kussakin on kymmenen kirjaa. Voit suorittaa diplomin lukemalla yhden kirjan vähintään kymmenestä aihealueesta. Voit lukea listalla mainittujen kirjojen sijaan myös minkä tahansa muun aiheeseen sopivan kirjan.

Lue lisää aikuisten lukudiplomista

Kysy kirjastonhoitajaltaKysy kirjallisuudesta

Jätä kirjallisuutta koskeva kysymys. Saat vastauksen sähköpostiisi kolmen arkipäivän kuluessa. Vastaukset tallennetaan myös palvelun arkistoon.

Etsi aiempia vastauksia arkistosta

KirjasampoKirjasampo.fi

Kirjasampo on Kirjastot.fi:n ylläpitämä tietopaketti suomennetusta kaunokirjallisuudesta ja kirjailijoista. Kirjasampo seuraa kirjablogeja ja sinne voi myös luoda oman kirjahyllynsä.