Search

Lapset

Lukuneuvoja suosittelee

Lapsi kirjat sylissä

Keski-kirjastojen lukuneuvojat etsivät sinulle sopivia kirjoja toiveidesi ja lukutottumustesi perusteella. Voit pyytää vinkkejä myös äänikirjoista, e-kirjoista ja elokuvista.

Lukuneuvojien vinkit voivat innostaa tutustumaan vaikkapa uuteen kirjallisuuden lajiin, aihepiiriin tai aikakauteen. Saat meiltä kirjavinkkejä myös unohtuneen lukemisharrastuksen herättelyyn. Voit kertoa lukuneuvojalle toiveita millaisia kirjoja haluaisit lukea. Lukuneuvoja kerää niiden perusteella kirjoja luettavaksesi.

Voit tilata kirjalistan sähköpostiisi, valmiin kirjapaketin kirjastoosi tai varata ajan ja käydä juttelemassa lukuneuvojan kanssa kirjastossa.

Ota yhteyttä lukuneuvojaanOma kirjastokortti?

Lapsi kirjastokortin kanssa

Kirjastokortin hankkimiselle ei ole alaikärajaa!

Keski-kirjastojen kirjastokortilla voit lainata kirjoja, lehtiä, pelejä sekä elokuvia ja musiikkia kaikista Keski-kirjastoista. Kirjastossa lainattaessa kortin on oltava mukana. E-kirjastossa kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla pääset käsiksi kirjaston e-aineistoihin.

Alle 15-vuotias tarvitsee kirjastokortin hankkimiseen huoltajan luvan.

Lisätietoa kirjastokortista ja korttihakemus.


Lukuhetki - kirjoja yhdessä luettavaksi

Aikuinen lukee lapselle

Lukuhetki tarjoaa vinkkejä perheen yhteisiin lukuhetkiin. Kirjat ovat pääosin kuvakirjoja ja ne sopivat koko perheelle, pienimmästä suurimpaan.

Kuvakirjoissa teksti ja kuva rakentavat tarinaa yhdessä. Toisinaan jo pelkät kuvat tarjoavat monia ihmettelyn aiheita. Parhaimpiin tarinoista halutaankin usein palata yhä uudelleen ja uudelleen.

Yksittäisen kirjan tiedoista löydät kirjan aiheet. Lisää luettavaa samasta aiheesta löydät esimerkiksi tarkennetun haun avulla. Voit ottaa yhteyttä myös lukuneuvojaan

Kuvat: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Vanhemmille ja kasvattajille

Tietoa ja tukea kasvuun ja kehitykseen kirjastosta

Lapsi vanhemman olkapäillä

Vanhemmuus muuttaa elämää merkittävällä tavalla. Lapsen kasvaessa vanhemman tehtävät, huolet ja ilonaiheet muuttuvat. Kirjaston aineistosta saat tietoa ja tukea kasvatukseen ja kehitysvaiheisiin, olipa lapsesi sitten maailmaa ihmettelevä vauva, itseään etsivä teini-ikäinen tai mitä tahansa siltä väliltä.