Haku

Nuoret

E-kirjasto

Mies lukee tabletilla

Sähköiset kirjat ja lehdet eivät paina matkalaukussa ja äänikirja on lainattavissa vaikkapa bussimatkalla. Kirjasto on aina mukanasi, missä ikinä oletkin.

E-kirjastosta voit

  • lainata e-kirjoja
  • kuunnella äänikirjoja suomeksi ja muilla kielillä
  • lukea e-lehtiä
  • kuunnella musiikkia ja
  • katsoa soitonopetuskursseja

E-kirjaston palveluiden käyttöön tarvitset kirjastokortin ja siihen liitetyn PIN-koodin. Molemmat saa kirjastosta.

E-kirjastoonKirjatrailereita

Sivupiiri vinkkaa ja muita lukuvinkkejä nuorille Kirjastokaistalta


Lukuneuvoja suosittelee

Lukuneuvontaa

Keski-kirjastojen lukuneuvojat etsivät sinulle sopivia kirjoja toiveidesi ja lukutottumustesi perusteella. Voit pyytää vinkkejä myös äänikirjoista, e-kirjoista ja elokuvista.

Lukuneuvojien vinkit voivat innostaa tutustumaan vaikkapa uuteen kirjallisuuden lajiin, aihepiiriin tai aikakauteen. Saat meiltä kirjavinkkejä myös unohtuneen lukemisharrastuksen herättelyyn. Voit kertoa lukuneuvojalle toiveita millaisia kirjoja haluaisit lukea. Lukuneuvoja kerää niiden perusteella kirjoja luettavaksesi.

Voit tilata kirjalistan sähköpostiisi, valmiin kirjapaketin kirjastoosi tai varata ajan ja käydä juttelemassa lukuneuvojan kanssa kirjastossa.

Ota yhteyttä lukuneuvojaan

Tiedon äärelle

Perusopastusta ja vinkkejä tiedonhaun tekemiseen, lähteiden valintaan ja tulosten arviointiin.

Tiedonhaun opastus
Tiedonhaun välineet
Tietokantoja ja hakemistoja

Mobiilitehtävät

Onnistuuko haut verkkokirjastossa?
Onko hyllypaikat ja kirjojen sivumäärät hallussa?
Testaa taitosi ja tee mobiilitehtävät

Yläkoulun lukudiplomi

Yläkoulun lukudiplomi on suunnattu erityisesti sinulle, peruskoulun 7.-9. luokan oppilas. Lukudiplomin tavoitteena on ennen kaikkea herätellä ja ylläpitää kirjallisuuden harrastusta – innostaa ja kannustaa lukemaan! Lukudiplomin suosikkilistoilta löydät monenlaista luettavaa. Osa teoksista on lainattavissa myös e- tai äänikirjana, käännetyn teoksen saatat löytää alkuperäisellä kielelläkin. Jos sinulla on jokin lukemisen este, tutustuthan Celia-asiakkuuteen.

Jos haluat suorituksestasi tunnustusta, kysy suoritustavasta omalta opettajaltasi. Diplomisuoritusta varten luettujen kirjojen määrä on opettajan harkinnassa. Lukudiplomin lukuvinkit ovat vain suuntaa antavia, luettavaksi kirjaksi voi valikoitua myös jokin muu teemaan sopiva teos. Tartu rohkeasti kirjaan, joka herättää mielenkiintosi! Kerrothan kaverillekin hienosta elämyksestä – tai varoita häntä kauheasta kokemuksesta: kirjaudu verkkokirjastoon ja arvostele lukemasi kirja! Voit myös kerätä – vaikkapa opettajalle tiedoksi – lukemasi kirjat omaksi suosikkilistaksesi. Ohjeita verkkokirjaston käyttöön löydät täältä.

Nuoret lukevat