Haku

Hip hop -kirjasto

hiphop_logo.jpg
Jyväskylän kaupunginkirjastossa on myös Hip hop -kirjasto! Sen kokoelmasta löytyy hip hop -kulttuurin kaikkia elementtejä: räp-levyjä, DJ-oppaita, graffitia ja katutanssia käsitteleviä teoksia, sekä hieman myös teoksia aiheen liepeiltä. Mukana ovat skenen tärkeimmät teokset sekä myös pienten painosten harvinaisuuksia. Kokoelma kasvaa ja päivittyy jatkuvasti.

Hip hop -kirjaston aineisto on tutkittavissa ja lainattavissa Jyväskylän kaupungin pääkirjaston musiikkiosastolla sekä tietenkin varattavissa täällä Keski-verkkokirjastossa samalla lailla kuin kaikki muukin kirjaston aineisto.

Hip hop -kirjaston perusti Kulttuuriyhdistys TUFF! vuonna 2013. Hip hop -kirjasto sijaitsi Jyväskylän kaupungin Veturitallin tiloissa, kunnes vuonna 2020 kokoelma siirrettiin Jyväskylän kaupunginkirjastoon. Jyväskylän kaupunginkirjastolla Hip hop -kirjaston kokoelmaan liitettiin kirjastolla jo aikaisemmin olleet aiheeseen liittyvät teokset.

Olennainen osa Hip hop -kirjastoa on viikoittainen työpajatoiminta. Opettajina ovat kokeneet ja innostavat TUFF!:laiset. Ilmaisia ja kaikille avoimia hip hop -työpajoja järjestetään Jyväskylän kaupungin pääkirjaston musiikkiosastolla (lähes) joka keskiviikko klo 17-19 syyskuun alusta huhtikuun loppuun.

Kevätlukukausi 2024: :


Tammikuu: DJ

10.1., 17.1., 24.1., 31.1.


Helmikuu: Musiikintuotanto

7.2., 14.2., 21.2.


Maaliskuu: Rap-lyriikka

6.3., 13.3., 20.3., 27.3.


Huhtikuu: Graffiti

3.4., 10.4., 17.4., 24.4.

Kannattaa seurata myös kirjaston tapahtumatiedotusta.

Tälle sivulle on koottu kaikki Hip hop -kirjaston aineisto. Voit myös tarkastella erikseen Hip hop -kirjaston CD-levyjä, LP-levyjä tai Kirjoja.

Muokattu: 2.4.2024
Hakutulos 3
Hakutulos 17
Kirja
Isomursu, Anne, kirjoittaja, toimittaja ; Jääskeläinen, Tuomas, valokuvaaja, toimittaja ; EGS, kirjoittaja ; Parvs (kustantamo), kustantaja
2023
Keski-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 18
Kirja
DJ Semtex, kirjoittaja, ; D, Chuck, esipuheen kirjoittaja, ; Raja, Marium, toimittaja
2018
Keski-kirjastot
Tallennettuna: