Haku

Taiteen kiehtovat koirat

Yksi tunnetuimmista sanonnoista maailmassa lienee ”Koira on ihmisen paras ystävä”. Yhteiselomme ajan koira on toiminut paitsi ihmisen kumppanina ja työtoverina, myös muusana ja tekojemme inspiraationa.

Jyväskylän taidemuseon näyttely Überhund – Taiteen kiehtovat koirat avataan perjantaina 26.5. Näyttely nostaa koirat esiin niiden työtehtävien ja roolien alta, katseen kohteeksi ja pääosaan. Näyttely on laajin koiria esittävän taiteen kokonaisuus mitä Suomessa on koskaan nähty. Näyttely on esillä 1.10. saakka. Lue lisää: https://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/nayttelyt-ja-tapahtumat/vaihtuvat-nayttelyt/uberhund

Kuvataiteen lisäksi koiria tavataan tietenkin myös kirjoissa. Tälle listalle on kerätty koira-aiheista tieto- ja kaunokirjallisuutta, lapsille ja aikuisille. Ryhmä Hau on tietenkin mukana, ja onpa listalla myös hieman sarjakuvia ja pari elokuvaakin.

Listalta löytyy myös Tiina Raevaaran Minä, koira ja ihmiskunta: Lajienvälisen yhteiselon historia. Raevaara tulee Jyväskylän pääkirjastolle to 7.9. klo 16.30 kertomaan tästä kirjasta ja aiheesta lisää. Kirjailijavierailun järjestävät yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kirjasto, taidemuseo sekä kansalaisopisto. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Muokattu: 12.5.2023
Hakutulos 1
Kirja
Grahn, Heidi, kirjoittaja ; Lipponen, Sanna, kirjoittaja ; Luojus, Susanna, esipuheen kirjoittaja ; Mononen, Sini, kirjoittaja ; Ainala, Emma, valokuvaaja
2022
Keski-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 3
Hakutulos 5
Kirja
Tervo, Jari, kirjoittaja ; Tervo, Kati, kirjoittaja
2022
Keski-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Nyström, Tuula, kirjoittaja, kuvittaja
2022
Keski-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 12

Uusia tuulia Näytä tarkat tiedot

Mindy makes some space, suomi
Kirja
Fairbairn, Nathan, sarjakuvantekijä ; Ruokosenmäki, Jouko, kääntäjä ; Assarasakorn, Michele, sarjakuvantekijä
2023
Keski-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 13

Mies joka rakasti koiria Näytä tarkat tiedot

El hombre que amaba a los perros, suomi
Keski-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 17
Hakutulos 19

Lohikäärmeen hammas Näytä tarkat tiedot

Quest for the dragon's tooth!, suomi.
Keski-kirjastot
Tallennettuna: